Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

Accell Group benoemt nieuwe CEO en voorzitter raad van commissarissen

HEERENVEEN (NEDERLAND), 4 oktober 2023 - Accell Group, een toonaangevende Europese fabrikant van fietsen, fietsonderdelen en accessoires, is verheugd de benoeming van Tjeerd Jegen tot CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur aan te kondigen. Tjeerd volgt vanaf 1 november 2023 Juan de Ochoa op, die sinds begin dit jaar interim CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur is. Accell Group heeft ook Kasper Rørsted benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen, met ingang van 1 oktober 2023.

 

 

Als CEO van Accell Group zal Tjeerd Jegen de organisatie leiden in haar ambitie om de nummer één fietsfabrikant in Europa te worden in haar belangrijkste segmenten: e-bikes, cargo en premium traditionele fietsen, ondersteund door een sterke markt in onderdelen en accessoires gebaseerd op een klantgerichte mentaliteit. Accell Group zal doorgaan met het uitbreiden van haar positie in belangrijke Europese markten, gebruikmakend van de kracht van haar regionale platform om groeikansen te benutten die voortkomen uit trends zoals elektrificatie, investeringen in fietsinfrastructuur en fiscale stimuleringsmaatregelen en subsidies van de overheid, die naar verwachting de vraag naar fietsen in de komende jaren zullen stimuleren.

 

Tjeerd Jegen (1971) is een doorgewinterde CEO met meer dan 25 jaar ervaring in wereldwijde retailbedrijven. Hij heeft gewerkt in senior functies in Europa, Azië en Australië. Tjeerd komt bij Accell Group werken vanuit Takko Fashion, een van de toonaangevende Europese discountkledingmerken met bijna 2.000 winkels in 17 landen. In deze rol voerde Tjeerd met succes een groeistrategie uit, waarbij hij fysieke expansie, digitale expansie, marketing en merkbekendheid stimuleerde. Eerder gaf Tjeerd leiding aan de iconische Nederlandse winkelketen HEMA. In deze functie bouwde Tjeerd HEMA uit tot de toonaangevende Nederlandse value retailer en speelde hij een belangrijke rol bij het uitbreiden van de internationale aanwezigheid van het bedrijf en het stimuleren van de duurzaamheidsagenda. Voordat Tjeerd bij HEMA kwam, gaf hij leiding aan de Britse supermarktketen Tesco als COO in Thailand en als CEO in Maleisië. Ook gaf hij meer dan vier jaar leiding aan de Australische supermarktketen Woolworths.

  

De benoeming van Tjeerd valt samen met de benoeming van Kasper Rørsted (1962) tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Accell Group. Kasper is een Deense business executive met sterke competenties op het gebied van digitale transformatie, leiderschapsontwikkeling, duurzaamheidsinitiatieven en wereldwijde zakelijke trends. Kasper was eerder meer dan 14 jaar CEO van twee DAX-bedrijven - meest recentelijk bij adidas en daarvoor bij Henkel Group. Kasper is ook actief als lid van verschillende bedrijfsbesturen en non-profitorganisaties, waaronder Siemens AG, Maersk, Woom en de European Round Table of Industrialists, en heeft eerder ook zitting gehad in de besturen van Nestlé, ABInBev, Ecolab en Bertelsmann.

 

Juan de Ochoa, interim CEO van Accell Group: "De benoeming van Tjeerd completeert het leiderschapsteam bij Accell Group na de benoemingen van de Raad van Bestuur eerder dit jaar. Tjeerd heeft een passie voor het product, gedrevenheid om te innoveren en een sterke focus op klanten. Dit gecombineerd met zijn sterke affiniteit met de ambitie van Accell Group, maakt hem zeer geschikt om het bedrijf te leiden. We verwelkomen ook een zeer ervaren marktleider in de Raad van Commissarissen, met Kasper als voorzitter. Deze benoemingen zullen Accell Group helpen zich te positioneren voor de toekomst."

 

Aankomend CEO van Accell Group, Tjeerd Jegen: "Ik ben verheugd mij aan te sluiten bij Accell Group. Deze nieuwe rol brengt mijn passie voor iconische merken en digitalisering samen in een internationale omgeving. Ik ben zelf een actieve fietser en ik ben ervan overtuigd dat fietsen enorme voordelen biedt voor de maatschappij en individuen, terwijl het ook bijdraagt aan het aanpakken van klimaatverandering en het verbeteren van de leefbaarheid in steden. Accell Group heeft een sterke positie in de markt met een portfolio van toonaangevende merken. Ik kijk ernaar uit om daarop voort te bouwen met het team, samen met de steun van KKR."

 

Kasper Rørsted, Chair of Accell Group’s Supervisory Board: “With someone of Tjeerd’s calibre coming in to lead the company, alongside an experienced management team and strong shareholder, I believe Accell Group has an exciting future ahead. It’s positioned in some of the most attractive market segments in the bicycle industry, with the opportunity to benefit from strong secular trends. I am delighted to join the company’s Supervisory Board, and to be working alongside Tjeerd and the team to help Accell Group develop and grow over the coming years.”