Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

Batavus Quip verkozen tot Fiets van het Jaar

De Batavus Quip is tijdens het Tweewieler Retail Trends congres op 4 april 2016 verkozen tot Fiets van het Jaar.

“Het is Batavus gelukt een trendy fiets te maken voor dagelijks fietsverkeer. De Quip heeft zeer prettige rijeigenschappen. Naast functionaliteit heeft Batavus wederom een statement gemaakt met dit opvallend design voor het urban segment. De stadfiets heeft een concurrerende prijsstelling en het materiaalgebruik is lovenswaardig,” aldus de vakjury over de Quip.

Menno Visser, commercieel directeur van Batavus is trots. “We zijn heel erg blij dat één van onze Batavus modellen opnieuw in de prijzen is gevallen. De Fiets van het Jaar is een prachtige award om te winnen. Met deze prestigieuze prijs gaan we vol vertrouwen het komende fietsseizoen tegemoet!”

Robuust model
Vorig jaar werd de Quip al erkend als Goed Industrieel Ontwerp en is de fiets ook bekroond met de GIO Special Award for Excellence in de categorie Originaliteit. Hiermee werd Batavus wederom als enig fietsmerk bekroond met één van de vijf Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende inzendingen.

De Quip is een opvallend model met onderbroken zitbuis, hoge velgen en een voordrager. Deze is extra smal, zodat de Quip in een vol fietsenrek past. Moet een fietser veel vervoeren, dan is het ook mogelijk om de drager te verbreden. De fiets is verkrijgbaar in mat zwart, mat oker en mat paars.

Fiets Awards
De Fiets van het Jaar verkiezing maakt deel uit van de Fiets Awards. Het initiatief van RAI Vereniging is een onderdeel in het programma van het Tweewieler Retail Trends congres. De Fiets Awards worden georganiseerd door RAI Vereniging met als doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing. De onafhankelijke vakjury’s van beide verkiezingen bestaan uit deskundigen op het gebied van fietsen, innovatie en industrieel ontwerp. Oogmerk is om nieuwe, innovatieve fietsen, accessoires en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht van het publiek te brengen.

 

Bekijk hier waar de dichtsbijzijnde Batavus dealer is.