Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

Batavus vraagt steun voor Ronald McDonald Kinderfonds

Ook in 2016 neemt Batavus met een wielerteam deel aan de HomeRide van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Friese bedrijf zet zich daarmee in voor het goede doel en hoopt met deze wielertocht minimaal € 10.000 in te zamelen. Met het geld wordt de afstand tussen ouders en zieke kinderen verkleind: in een van de Ronald McDonald huizen hebben kindjes altijd hun ouders dichtbij.

Het Batavus team fietst op 25 en 26 juni 2016 non-stop van Maastricht, via Essen in Duitsland, naar Groningen. In estafettevorm leggen ze 500 kilometer binnen 24 uur af om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Batavus is als sponsor nauw betrokken bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Menno Visser, commercieel directeur van Batavus: “We steunen het Kinderfonds omdat hun merkwaarden nauw aansluiten bij ons als familiemerk. Onze pay-off is ‘Samen uit. Samen thuis.’ en Ronald McDonald zorgt er met haar huizen voor dat familieleden ook in moeilijke tijden samen kunnen zijn. De HomeRide is een fantastisch evenement om hier aandacht voor te vragen. Dit jaar worden we hierin ook gesteund door onze zusterbedrijven KOGA en Juncker Bike Parts, die de fietsen en kleding ter beschikking hebben gesteld.”

Verschillende acties
Om geld in te zamelen, organiseert Batavus in de komende periode verschillende acties voor de HomeRide. Deze acties staan op de actiepagina van HomeRide: www.homeride.nl/teams/batavus. Het Kinderfonds kan alle hulp goed gebruiken, dus elke bijdrage wordt gewaardeerd. Met het geld dat alle deelnemers tijdens afgelopen HomeRide-edities hebben opgehaald, heeft het Ronald McDonald Kinderfonds meer dan 10.000 overnachtingen gerealiseerd.

Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt 15 ‘logeerhuizen’ voor ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen, op loopafstand van het ziekenhuis. Ook zijn er drie Ronald McDonald Vakantiehuizen, waar gezinnen met een kind met een beperking vakantie kunnen vieren. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.