Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

KOGA KINSEI PRO is Racefiets van het Jaar 2023

 

Het juryrapport: “De KOGA Kinsei PRO geeft de vakjury een fantastische eerste indruk. Hier staat een echte racefiets. Fraai spuitwerk, top afmontage, een mooi frame: een echte WOW-factor! Eenmaal op de weg blijft deze eerste indruk overeind. De stijfheid van de racefiets is dik in orde. Goede stabiliteit en vertrouwen door de 28 mm banden.”

 

Harald Troost, Brand Lead KOGA: “We zijn trots dat we met onze KOGA KINSEI PRO waardering en erkenning krijgen van de Nederlandse vakjury. Ook voor onze product designers, stylisten en natuurlijk onze master mechanics die alle KOGA-fietsen met de hand opbouwen in onze fabriek in Heerenveen.”

 

KOGA KINSEI PRO: GEMAAKT VOOR GOUD
Ben jij net zo snel als onze Nederlandse baanrenner Harrie Lavreysen? De KOGA Kinsei is afgeleid van de gelijknamige fiets waarmee de Nederlandse baanwielrenners medaille na medaille pakken, maar dan helemaal geoptimaliseerd voor op de weg. 'Kinsei' betekent in het Japans vrij vertaald “gemaakt voor goud” en tot elke vezel is deze aeroracer gemaakt om de luchtweerstand te snel af te zijn. Je concurrentie is alvast gewaarschuwd.

 

Natuurlijk worden aan een wegfiets hele andere eisen gesteld dan aan een baanfiets. Op een baanfiets hoef je vaak maar één ronde zo hard mogelijk te gaan, terwijl je op een racefiets soms uren in het zadel zit. Daarom hebben we onder meer de geometrie aangepast en geoptimaliseerd voor op de weg en wordt de Kinsei Road afgemonteerd met elektrische versnellingen en hydraulische schijfremmen. Wie ga jij verslaan in de sprint?

 

DIT IS DE NIEUWE KOGA KINSEI

 • Razendsnelle carbon aeroracer
 • Gebaseerd op de snelste baanfiets ter wereld
 • Geometrie geoptimaliseerd voor op de weg
 • Volledig weggewerkte kabels
 • Elektrisch schakelen op alle uitvoeringen
 • Stuurpen deels verzonken in frame
 • Aerodynamische voorvork en zadelpen
 • 28mm Continental GP5000 banden
 • Ruimte voor banden tot 32mm breed
 • Selle San Marco Shortfit zadel
 • Hydraulische schijfremmen

 

Jury

De fietsverkiezing heeft als doel het stimuleren van productvernieuwing binnen de branche. De fietsen, accessoires en toepassingen worden door een merk onafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets. Wat is de mate van geschiktheid van de fiets voor de specifieke doelgroep? De fietsinnovaties zijn door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, ANWB Media en RAI Vereniging. Voor de beoordeling van de inzendingen keek de jury naar – technische – vernieuwing, totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden.

 

KOGA
KOGA is een premium brand met een sportief karakter. Opgericht in 1974 en sindsdien consistent werkend aan de ontwikkeling en bouw van handgemaakte, exclusieve en technisch zeer hoogwaardige met de hand opgebouwde fietsen. Continue innovatie en een intensieve relatie met topsporters en profteams in de internationale wielersport zijn de bouwstenen van het merk. KOGA is een merk van Accell Western Europe.