Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

Ministeries EZK en LNV brengen werkbezoek aan fietsfabriek van Accell

HEERENVEEN, 19 mei 2022 -  Vandaag brachten er 7 directeuren van de ministeries Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een werkbezoek aan de Batavus fabriek in Heerenveen van Europees fietsfabrikant Accell Western Europe. In Heerenveen worden de Nederlandse premium fietsmerken Batavus, Sparta, KOGA, Babboe en Carqon geproduceerd.

Epco Vlugt, Regional Director Accell Western Europe, is enorm blij met het bezoek van de ministeries. Het bezoek is onderdeel van de jaarlijkse zogenaamde directeurenconferentie. Hiermee maken directeuren informeel kennis met bedrijven. Dit jaar om de wederzijdse visie op maatschappelijke uitdagingen te bespreken. Accell Western Europe is een aansprekend voorbeeld van maakindustrie die daarmee bezig is in Nederland.

 

 

De e-bike, waarvan Accell in 2004 pioniersfabrikant was, maakt de wereld toegankelijker voor een grote groep mensen. Wij zien de vraag naar fietsen, e-bikes en speed pedelecs, de komende jaren alleen maar toenemen. Fietsen vervangen in toenemende mate de auto en dragen zo onder meer bij aan een leefbare omgeving en minder verkeersopstoppingen in stedelijke gebieden. Daarbij is een veilige (fiets) infrastructuur onontbeerlijk. Vele Europese overheden ondernemen hier actie op. Het is aan overheden om de aanschaf en/of lease van fietsen te stimuleren.

 

 

Over Batavus
Batavus is een merk van Accell Group N.V en is al meer dan 115 jaar één van de grootste Nederlandse fietsfabrikanten met een passie voor het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsfietsen voor een breed en internationaal publiek. Deze passie komt tot uiting in het continu bedenken van slimme en bruikbare technische innovaties die fietsen veiliger en comfortabeler maken. Batavus is bovendien milieubewust met een uniek, eco-vriendelijk lakprocedé in de eigen lakkerij.

 

Over Accell Western Europe

Accell Western Europe ontwikkelt, produceert en verkoopt fietsen en onderdelen onder de merknamen Batavus, Juncker Bike Parts, KOGA, Loekie, Sparta, Van Nicholas en XLC-componenten. We zijn gevestigd in Apeldoorn en Heerenveen en maken onderdeel uit van Accell Group N.V. Accell Group maakt fietsen, fietsonderdelen en accessoires. Wij zijn de Europese marktleider in e-bikes en de tweede grootste in fietsonderdelen en -accessoires, met tal van toonaangevende Europese fietsmerken onder één dak. Accell Group heeft circa 3.100 mensen in dienst, verspreid over 15 landen.