Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

Naam nieuwe KOGA baanfiets is bekend

Tijdens het EK baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn wonnen de heren 4 x goud met de nieuwe KOGA KINSEI baanfiets. De nieuw ontwikkelde baanfiets van KOGA gooit hoge ogen tijdens de Europese Kampioenschappen Baanwielrennen in Apeldoorn. Zeer toepasselijk voor een fiets die zaterdagavond omgedoopt is tot de KOGA KINSEI. De fiets die voor ‘goud gemaakt’ is.

 

Uit meer dan 1.700 inzendingen won de Belgische Patrick De Roo een reis voor 2 personen naar de Olympische Spelen in Tokyo. Hij kreeg zaterdag 19 oktober de felbegeerde prijs uitgereikt tijdens het EK in Omnisport Apeldoorn.

 

Vrij vertaald staat KINSEI voor: gemaakt voor goud.” Harald Troost, Brandmanager van KOGA: “We hebben voor deze naam gekozen omdat KINSEI goed klinkt in combinatie met KOGA en deze Japanse naam een duidelijke link heeft met Tokyo. De plek waar de Nederlandse baanwielrenners volgend jaar op jacht gaan naar goud.

 

En wat blijkt, de nieuwe baanfiets doet zijn naam eer aan. Op de eerste dag haalden de vier Nederlandse teamsprinters Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Matthijs Buchli en Jeffrey Hoogland goud binnen op de KOGA KINSEI. Ze reden de snelste tijd in de kwalificatie en wisten ook in de ronde daarna de snelste tijd op de klokken te brengen. Hoogland: “Ik voelde me heel sterk vandaag. En ik denk dat dit zeker te maken heeft met de nieuwe KOGA waar ik op rijd.”

 

De olympische KOGA baanfiets is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen KOGA, de nationale baanselectie, KNWU, TU Delft, Actiflow en Pontis Engineering. Met alle partners is de afgelopen 2 jaar intensief samengewerkt, wat heeft geresulteerd in een fiets die 35% stijver is, 15% lichter en 24% meer aerodynamisch. Alle olympische renners krijgen een custom-made KOGA baanfiets. Het frame en het stuur wordt afgestemd op de houding en lengte van de renners. Het EK in Apeldoorn in oktober was het eerste moment voor de renners om de fiets in competitie te testen.