Logo Accell
Nieuws

Het laatste nieuws over Accell Nederland en al zijn merken.

Lees Meer
Nieuws

Olympisch triatlete Rachel Klamer ontvangt nieuwe racefiets uit handen van KOGA en Shimano Benelux

Triatlete Rachel Klamer heeft haar seizoen volledig afgestemd op de Olympische Spelen in Rio. Uit handen van KOGA en Shimano Benelux ontving zij deze week een nieuwe, volledig customized, racefiets die haar in staat stelt om een absolute topprestatie neer te zetten op 20 augustus tijdens de Olympische Spelen.

 

Rachel: “Ik heb altijd al veel aan sport gedaan, maar pas toen ik zeventien was dacht ik: 'Hé, triatlon is misschien wel wat voor mij.' Ik wilde wel eens kijken hoe ver ik zou komen. Het eerste jaar werd ik meteen Nederlands kampioen. Ja, wel bij de junioren natuurlijk. Maar vervolgens zilver op het EK, brons op het WK, in 2013 goud op het EK en vorig jaar zilver op de Europese Spelen in Baku. Nu keihard trainen voor Rio. Je fiets is cruciaal. Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe KOGA Kimera met Shimano topmateriaal. Deze fiets verdient zeker een plak. Nu ik nog.”

 

Mike Smink, senior marketing manager van Shimano Benelux over de samenwerking: “Rachel heeft bewezen dat ze een toptriatlete is. Haar talent, haar ambitie en haar uitstraling passen perfect bij ons, we zijn dan ook verheugd met het feit dat we samen, dankzij een mooi een-tweetje met KOGA, een bijdrage mogen leveren aan Rachel's Road to Rio." Sjors Kurvers, KOGA's product manager vult aan: “Werken met topatleten zit in het DNA van beide bedrijven, voor een talent als Rachel kan het materiaal het verschil maken tussen winst en verlies. We vinden het een eer om met deze KOGA Kimera een bijdrage te leveren aan Rachels Olympische droom."

 

Rachel rijdt in Rio op de KOGA Kimera Road Pro met een custom artwork: een super lichtgewicht frame (ca. 830 gr), gemaakt van 40T high modulus carbonvezels met een UD carbon finish. Deze state-of-the-art racer is afgemonteerd met een complete Shimano Dura-Ace groep met Direct Mount remmen, Dura-Ace C35 wielen en PRO onderdelen. Daarnaast maakt Rachel gebruik van de beste Pearl Izumi producten (kleding, fiets- en runningschoenen), de Giro Synthe helm, Science in Sport sportvoeding en Elite producten (trainers, bidons en bidonhouders).