Logo Accell

Lease Bike

Fiets van de zaak leasen

Een (elektrische) fiets van de zaak kan behoorlijk goed van pas komen. Bijvoorbeeld om files te vermijden, dagelijks voldoende te bewegen, het milieu een goede dienst te bewijzen of gewoon lekker energie op te doen in de buitenlucht. Sinds 2020 is het ook nog eens makkelijker en betaalbaarder geworden om een fiets van de zaak te leasen!

 

Voordelen fiets van de zaak
Een nieuwe fiets gaat vaak jaren mee en is dus een goede investering. Aan de andere kant is bijvoorbeeld een goede e-bike niet goedkoop. Met een fiets van de zaak betaalt de werkgever (een deel van) de leasekosten, waardoor een kwaliteitsfiets betaalbaar wordt. Sinds 2020 is het leasen van een bedrijfsfiets aantrekkelijker gemaakt door de overheid, waardoor er privé en zakelijk onbeperkt gefietst kan worden. We zetten de mogelijkheden graag een rijtje!

 

Bedrijfsfiets leasen

Een fiets van de zaak leasen heeft als belangrijkste voordeel dat de werknemer geen fiets of e-bike aan hoeft te schaffen. Ook onverwachte kosten zoals reparatie en onderhoud zijn vaak inbegrepen. Als de werkgever de leasekosten voor zijn rekening neemt, betaalt de werknemer alleen belasting over 7% van de adviesprijs als bijtelling op het inkomen. Per maand is dat vaak niet meer dan een paar euro aan bijtelling.

 

Verdeling kosten van de fiets van de zaak (via salaris)

Eventueel kan de werkgever aan de werknemer een eigen bijdrage vragen voor het voor privédoeleinden gebruiken van de fiets. Op deze wijze kunnen de kosten van deze fiets verdeeld worden tussen werkgever en werknemer. Die eigen bijdrage zal de werknemer vanuit zijn brutoloon of vanuit zijn nettoloon kunnen voldoen. Ongeacht de hoogte van de eigen bijdrage wordt in ieder geval 7% van de adviesprijs van de fiets bij het inkomen opgeteld. Over dat deel betaalt de werknemer dus belasting.

 

Rekenvoorbeelden

  Geselecteerde fiets Bruto kosten werkgever per maand Netto kosten werknemer per maand
werkgever investeert 100% € 2000,- € 81,- € 7,-
gedeelde investering € 2000,- € 50,- € 22
werkgever faciliteert € 2000,- € 0,- € 48,-

 

Voor (MKB) ondernemers en zzp’ers kan leasen ook aantrekkelijk zijn
Ook voor ondernemers met een fiets van de zaak geldt sinds 2020 een vaste bijtelling van 7%. Dit bedrag wordt voor de belasting bij de winst of het inkomen opgeteld. Aan de andere kant kunnen de kosten van de fiets van de zaak voor bijvoorbeeld onderhoud, eventuele afschrijvingen, verzekeringen, etc, ten laste van het ondernemersresultaat worden gebracht.

 


Meer weten over onze Lease Bikes?
Neemt u contact op met telefoonnummer 0513-788113 of stuur een e-mail naar zakelijk@accell.nl.


 

Private Lease

Is geen van deze vormen mogelijk in jouw onderneming, maar wil je toch onbezorgd naar je werk fietsen, dan is Private Lease dé oplossing voor jou. Dankzij het vaste maandbedrag weet je precies waar je aan toe bent. En de verzekering is inbegrepen. Let bij het kiezen van je Private Lease contract op de inbegrepen onderhoud en reparatievergoedingen. Deze kunnen per aanbieder verschillen.

 

Sparta private lease

Batavus private lease

KOGA private lease